Merkschoenen kleding

Hoe wijzig je de grootte van een (trouw)ring?

Geplaatst op

onze verloofde(n) heeft veel tijd en moeite gestoken in het uitzoeken van de perfecte trouwring en hoewel ze waarschijnlijk hun best hebben gedaan om je maat te bepalen, kan het zijn dat hij of zij een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Als je prachtige nieuwe steen een beetje kleiner is, maak je dan geen zorgen, want de verlovingsring is vaak kleiner dan je denkt. Dus, als de ring niet past, is het tijd om terug te gaan naar de juwelier om je ring te laten aanpassen. Hoewel het proces vrij eenvoudig is, is het niet iets wat de meeste mensen kennen, tenzij ze er al doorheen zijn gegaan.

Wat voor soort ringen kunnen worden aangepast?

Om een ring te kunnen verkleinen, moet deze gemaakt zijn van een metaal waarmee een juwelier kan werken, zoals zilver, goud of platina. Er moet ook voldoende ruimte op de ring zijn voor het eigenlijke werk dat moet worden gedaan.

Hoeveel kleiner of groter kan een juwelier mijn ring maken?

Ringen kunnen worden vergroot of verkleind tot twee maten. Bovendien kan het de ring veel belasten.

Hoe kan een juwelier de ring kleiner maken?

Om een ring kleiner te maken, zal de juwelier een stuk van de band uitsnijden, het terug tot een perfecte cirkel vormen en het dan weer aan elkaar solderen. Daarna zal de juwelier het bandje schoonmaken en polijsten. Zodra het proces is voltooid, zal er geen bewijs meer zijn dat de ring ooit is gesneden. Het zal er precies hetzelfde uitzien, maar het zal beter passen. Hoe eenvoudiger de band, hoe gemakkelijker dit proces zal zijn.

Hoe maakt de juwelier de ring groter?

Een ring groter maken is een ingewikkelder proces dan hem kleiner maken. Het houdt in dat de juwelier het metaal uitrekt, en dit kan slechts tot een halve maat groter. Als het groter moet zijn dan dat, zal de juwelier de band snijden en er een extra stuk metaal aan toevoegen, dat hij vervolgens zal solderen, reinigen en polijsten. Net als bij het kleiner maken van een ring zijn eenvoudige banden makkelijker groter te maken. Als je ring bijvoorbeeld een kanaalinstelling heeft, kan het nodig zijn om de stenen te herschikken tijdens het proces van het aanpassen van de grootte van de ring.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag gave merkschoenen? We nemen dit en meer over kledingstijl graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ merkschoenen-kleding..nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden