Merkschoenen kleding

Hoe lang moeten mijn schoenveters zijn?

Geplaatst op

Welkom in onze schoenveterlengtegids. Wij helpen je om de juiste lengte veters te vinden voor jouw schoenen. Als je veters afgebroken zijn, zal je na het lezen van dit artikel nooit meer in de winkel komen zonder te weten welke veterlengte je nodig hebt. We leggen 3 manieren uit waarmee je de lengte van je veters vaststelt.

1.      Verwijderen en meten

De beste manier om de lengte van de schoenveters te vinden die je nodig hebt, is door te kijken naar je huidige schoenveters of de gebroken veters die je wilt vervangen: zijn ze precies goed, te lang of te kort?

Haal de veter uit de schoen en meet die op van het ene uiteinde tot het andere uiteinde. Dit is de lengte van de nieuwe schoenveter die je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je de lengte moet optellen of aftrekken als de oude veters te lang of te kort zijn.

2.      Veters kiezen op basis van het schoentype

Veel voorkomende schoensoorten hebben over het algemeen dezelfde schoenveters. Bekijk de tabel onderaan het artikel voor de aanbevolen veterlengte op basis van het type schoen. De meest voorkomende sneakers, wandel- en werkschoenen hebben veters in standaardlengtes.

3.      Kies een lengte op basis van het aantal ogen

Als je de gebroken veters hebt weggegooid of geen meetlint bij de hand hebt, gebruik dan onze tabel met aanbevolen lengtes om de juiste schoenvetermaat te vinden. Als je deze manier gebruikt, moet je wel weten hoeveel ogen je schoen of laars heeft.

Tel het aantal ogen en deel het aantal door twee of tel het aantal ogen aan één zijde.

Schoenveterlengtetabel

De lengtematen in onderstaande tabel zijn een richtlijn en kunnen afwijken per soort schoen. Raadpleeg eventueel een specialist voor meer informatie of advies om de juiste veters voor jouw schoenen te vinden.

 

Aantal ogen

4 – 5

5 – 6

6 – 7

7 – 8

8 – 9

9 – 10

10 – 11

11 – 12

Veterlengte

83 – 84 cm

114 – 115 cm

137 – 138 cm

160 – 161 cm

182 – 183 cm

213 – 214 cm

v.a. 243 cm

v.a. 274 cm

Schoensoort

Sneakers

Wandelschoenen

Werk- en wandelschoenen

Hoge sneakers

Hoge werkschoenen

Laarzen

Hoge laarzen

Hoge laarzen

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag gave merkschoenen? We nemen dit en meer over kledingstijl graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ merkschoenen-kleding..nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden