Merkschoenen kleding

Hoe kan ik veiliger werken? Check de kledingtips!

Geplaatst op

In deze blog willen we graag met je delen hoe je veiliger kunt werken door middel van handige kledingtips. Of je nu in de bouw, de industrie, de gezondheidszorg of een andere sector werkt, het dragen van de juiste kleding kan een groot verschil maken als het gaat om veiligheid op de werkvloer. Lees snel verder om onze tips te ontdekken en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent voor een veilige werkdag!

Beschermingsmiddelen dragen (PBM)

Draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor jouw specifieke werkomgeving. Dit kan onder meer betrekking hebben op veiligheidshelmen, veiligheidsbrillen, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming, veiligheidsschoenen en handschoenen. Zorg ervoor dat je PBM’s draagt die voldoen aan de veiligheidsnormen en geschikt zijn voor de risico’s waaraan je wordt blootgesteld.

Stevig, van kwaliteit

Ga voor kleding gemaakt van duurzame en beschermende materialen die bestand zijn tegen slijtage, scheuren en schuren. Denk hierbij aan kleding gemaakt van stevige stoffen zoals katoen, polyester of aramidevezels, die bescherming bieden tegen hitte, vuur, chemicaliën en andere gevaren op de werkplek.

Goed passende kleding

Draag goed passende kleding die niet te los of te strak zit, om het risico op letsel door beknelling of verstrikt raken te verminderen. Zorg ervoor dat je kleding comfortabel is om in te bewegen en niet belemmerend werkt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden.

Laat je zien in reflecterende werkkleding!

Kies voor werkkleding met reflecterende elementen of opvallende kleuren, vooral als je werkt in omgevingen met weinig zichtbaarheid of waar voertuigen of machines worden gebruikt. Reflecterende kleding kan je helpen om beter zichtbaar te zijn voor anderen en het risico op aanrijdingen of ongevallen te verminderen.

Slijtage checken en vervang op tijd

Controleer regelmatig je kleding op eventuele beschadigingen of slijtage en vervang deze indien nodig. Versleten of beschadigde kleding kan de bescherming verminderen en het risico op letsel vergroten, dus zorg ervoor dat je altijd kleding draagt die in goede staat verkeert.

Conclusie

Dus door de juiste kleding te dragen en deze te combineren met de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, kun je veiliger werken en het risico op letsel op de werkvloer verminderen. Neem deze kledingtips ter harte en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voor een veilige en productieve werkdag! Gecertificeerde Multinormen Veiligheidskleding & Werkschoenen, best belangrijk. Wij geven je hier graag tips voor. Lees snel verder!

Over ons

Wil je graag gave merkschoenen? We nemen dit en meer over kledingstijl graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ merkschoenen-kleding..nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden